Skolan är certifierad av Kostakademien

Brotorpsskolan och Bagarmossen skola är certifierade av Kostakademien.

Kostakademien ägs av föreningen Kost och Näring och är ett certifieringsprogram för skolkök. För att bli medlem ska man uppnå nio av tio mål på en så kallad ”kostlista”.

När man fyllt i sin ansökan och blivit godkänd av Kostakademien är man en certifierad skola och tillhör en grupp som vågar visa att de satsar på kvalitet och välmående för sina gäster. Dessutom får man tillgång till ett ovärderligt nätverk där man har möjlighet att utbyta erfarenheter och ge varandra inspiration.

En skola som är medlem i Kostakademien:

• visar elever, föräldrar och personal att din skola bryr sig om skolmaten
  • blir bjuden på föreläsningar och event i Kostakademiens regi
  • är med och skapar en enad grupp av skolor i Sverige som tar skolmat på allvar
  • får tillgång till ett stort nätverk av kostchefer, skolor, livsmedelsföretag och eldsjälar
  • har rätt att använda Kostakademien i sin egen marknadsföring
  • varje medlemsskola får ett certifikat på medlemskapet och dekaler att pryda matsalen med

Du kan läsa mer på Kostakademiens hemsida.